ГЕРМАНИЯ - ЧАСТ 2Продължаваме темата за Германия. Първа част може да прегледате тук.

Първата известна и регистрирана дата за държава Германия е 18.01.1871г. Нека припомним основните характеристики:
-          дата 18/9 - изключителен стремеж за финансова стабилност, която да доведе до висок статут/йерархия – в контекста на световно/държавническо ниво – изключително висок стремеж за финансова мощ, стабилност и контрол
-          Жизнен път 18/9 - сбор от всички цифри в датата, редуциран до едноцифрено число – интересното е, че двете цифри се повтарят, което указва наложителна корекция на начина, по който се живее и осъществява 18/9.

Ето и по-важните и известни събития по време на съществуването на Втория Райх.

28 юни 1914 – началото на Първата световна война, в която Германия напада Франция. За да направим оценка на това, какъв ще е изхода от намерението, първо гледаме основните цифри на субекта (гореописаните) – ясно е, че едва ли това ще е успешно начинание, но все пак, ако годината е добра, резултатът би могъл да е в някаква степен положителен. След изчисления, личната година за субекта е 7, а месецът е 4. 7 иска милосърдие, взаимопомощ, професионализъм, а 4 иска равенство. Явно, намеренията на Германия не са били нито едното, нито другото и не след дълго, войната приключва, но с големи финансови задължения за субекта – изплатени окончателно чак през 2010г.

След тази война се създава Ваймарската република, но няма данни за определена дата, затова няма да я коментираме.

30.01.1933 – Адолф Хитлер става канцлер. По принцип, на този етап, канцлерът не е определяща фигура в Германия, но имайки предвид последващите събития, включвам тази дата, за да видим една интересна зависимост. Личната година на Германия е 8, месецът е 9, а деня – 3. През тази година се дава възможност на субекта да трансформира себе си, да направи всичко възможно, слизайки до бездната и след това възраждайки се, да промени изцяло философията и смисълът на съществуването си. Месец 9 дава възможност да се приключи със старото, а ден 3 насочва към спазване на морал, етика, закон. Интересното е, че отново се появяват познатите ни 8 и 9 от рожденната дата, което е още едно указание, че нещото, което се случва, е от изключителна важност за по-нататъшното съществуване на субекта.

02.08.1934 – умира президента на Германия, длъжностите президент и канцлер се обединяват във „фюрер”.

19.08.1934 – провежда се „Допитване” в Германия и Адолф Хитлер става Фюрер, с което се поставя началото на Третият Райх. При разглеждането на тази дата ще продължим да имаме предвид и първата ни известна (18.01.1871) с нейните изисквания, описани в предишната статия и още веднъж тук в началото.
Нека видим и в каква лична година на Втория Райх се случва това – 18/9 + 1 + 8 (1934) = 9. А месецът е 8/август + 9 (личната година) = 8. Цифрите са същите като при появяването на Хитлер във властта, но обърнати. И отново 9 и 8  - тълкуването е: край на финансовата сигурност, ако трансформацията от лична година 8 не е започнала. 9 предвещава и трудност, забавяне за всичко, което се започне.

-         дата 19/1 – отново се появяват 1 и 9 – желанието за власт, подкрепено с много сила, издръжливост, устременост. Тази дата има едно вътрешно усещане, че е „повече от другите”, че е „с по-висок ранг/статут” – преведено към контекста – „чистата раса”. 19 живее с усещането, че нищо не може да я спре, че всичко е възможно, ако се действа (1) и се положат достатъчно усилия (9). Тази дата не се съобразява с никой и с нищо – тя е като булдозер, който е програмиран (няма шофьор/човешки фактор) и се движи напред, унищожавайки всичко пред/под себе си. Ако тази енергия се използва за хуманни (9) цели (1), постиженията биха били невероятни. За съжаление, това почти не се случва.
-          Жизнен път – 19/1 + 8 + 8 (1934) = 8. Знам, че вече става банално, но точно затова започнах статиите – за пореден път цифра, която е важна за субекта – и отново цифрите са 1, 9, 8 – просто този път са в друг ред. Вселената дава поредна възможност, с нов вариант, за да се създаде нещо здраво, стабилно, закрилящо по-слабите. За целта обаче, този път, указанието на 8 е: „работи здраво, за да създадеш своята финансова независимост, но следвай колективния ум”. Защото, когато на сцената излезнат парите, автоматически се появява някакъв вид зависимост – давам/взимам. Даващият започва да усеща власт, а взимащият вече е зависим от даващия. Затова, за да може енергията да тече гладко, и да даде резултати, двете страни трябва да се уважават взаимно. Тази цифра въплъщава в живота ни най-трудната, най-трансформиращата, най-изискващата енергия.
-          Сборът от двете цифри отново е 9 – в предишната статия описах значението ѝ на това място в картата.

Ще обърна внимание и на още една закономерност – и двете държави са създадени в години, чийто сбор е 8 – 1871 и 1934, което отново повтаря тази вибрация.

И нека сега видим, какво се случва по-нататък:

01.09.1939 – официалното начало на Втората Световна война. Вибрацията на тази година 1939 е 4.
По това време Вторият Райх е в лична година 5, а Третият Райх е в лична година 6. Нито една от двете вибрации не е подходяща за военни действия. 5 може да даде някакъв късмет в даден момент, но като цяло, 5 иска хармония, преговори, свобода. А 6 иска грижа и любов. И когато тези искания не са удовлетворени, тези енергии се проявяват в негативен аспект – 5 отнема свободата, а 6 пролива кръв и носи сълзи. Дали е необходимо да давам справки от историята?

22.06.1941 – Германия обявява война на СССР. Вибрацията на тази календарна година е 6.
Вторият Райх е в лична година 7, а Третият Райх е в лична година 6. За 6 вече споменахме, какво означава. А 7 вече имахме при Първата Световна война – тя също започва в лична година 7. И в двата случая, поражението е било предопределено.


Май 1945 – Германия обявява капитулация. По-късно същата година се слага и краят на Втората Световна война. Вибрацията на тази календарна година е 1 – за света започва ново начало, но да видим какво се е случило за Германия.
По това време Вторият Райх е в лична година 11, а Третият Райх е в лична година 9. На Германия се налага да „наведе глава” и да се „смири”, да приеме, че не е и няма да бъде най-великата сила на света, а Третия Райх приключва съществуването си (9).
Основните събития за развитието на войната се случват през месец април. За Втория райх това е месец 6 (отново сълзи и кръв), а за Третия райх е месец 4 (разклащане на стабилността, на резултата до момента).
Като цяло, след тази война Германия губи стабилност и се разпада (9), наложени са ѝ огромни репарации (8), които все още не са изплатени, и губи своята власт (1), като остава зависима до 1955 (доколкото знам, договорът за окупация все още не е официално закрит).

След това мрачно време настъпват трудни времена за държавата и народа, през които отново ѝ се налага да работи (8) неуморно, здраво, упорито, за да постигне стабилност (9) и финансова сигурност (8). Усилието, което Германия положи, даде резултат и в края на 20 век тя вече отново е една от първите сили в света. За мен лично, това е невероятен пример за претворяване на енергиите на цифрите в нашата реалност. Жалкото е, че това се осъществява по принуда (1).  И, че сега, когато вече е „№1”, желанието за финансово заробване на другите, отново излиза на повърхността.

В следващата статия ще разгледам периода след 1990г.