Посланието на Жизнения път - 1 част


Във Вселената всичко се намира в движение, в развитие, изменя се – това е закон, който ние нямаме власт да променим. Ние, хората, сме част от тази Вселена и е съвсем логично, ние също да сме позвластни на този закон. Колкото и да сме аналитични, практични, атеистични, не можем да избегнем влиянието му върху нас. И най-доброто, което можем да направим, е да работим в насоката, която нашата душа е избрала за промяна и развитие.


Нумерологията може да ни даде една много полезна информация в този смисъл – накъде е нашата лична посока, какво да развиваме в себе си, през какви опитности да преминем. И когато ние започнем този процес, душата ни е щастлива, доволна, ние се чувстваме осъзнати, намираме смисъл от действията и съществуването си. И поради тази причина, успяваме да се справим много по-леко с предизвикателствата в живота ни. Защото тях ще ги има при всички случаи – няма как да избягаме от тях. Но можем да се справим с тях по различни начини – и тук ние можем да използваме нашумялата в последно време „лична воля”. Душата на всеки един от нас още при раждането е предначертала, какво точно „иска” да ѝ се случи, в какви обстоятелства да попадне, за да упражни дадени способности и да изживее дадени опитности. Но нашето Его има правото да избере, по кой път да мине, за да постигне това. И ако това е пътя, избран от нашата душа, нещата стават по-леко и резултатите ни харесват повече, изпитваме удовлетворение.

Рожденната дата ни дава информация за две важни лични характиристики, които важат през целия ни живот – „Кой съм Аз?” и „Какъв искам да бъда? Накъде е пътя за моето развитие?”.
„Кой съм Аз?” – това е описание на нашия нрав, на това, какви са мотивите ни за действие, на реакция, как възприемаме всичко около нас. И информацията за това виждаме в цифрата от деня на раждане. Ние много добре се справяме с тази енергия, раждаме се с перфектни способности за нейното проявление, това можем да дадем на света. Всичко около нас може да разчитат на нея, защото я владеем до съвършенство. Но .... до едно известно време от живота ни. Както споменах по-горе, в един момент ние трябва да започнем да работим и върху това, „накъде сме тръгнали?”.

„Какъв искам да бъда? Накъде е пътя за моето развитие?” – отговор на този въпрос дава нашия Жизнен Път (ЖП) – цифрата, която се получава при събиране на всички цифри от рожденната ни дата, като редуцираме но едноцифрено число. Ако при това редуциране стигнем до 11, спираме, защото 11 не се редуцира. Тази енергия се ражда с нас, но в състояние на „желая да бъда”. Ние НЕ СМЕ нашия жизнен път, ние ИСКАМЕ да бъдем това. А за да бъдем, ние трябва да се научим, да се упражняваме. За да постигнем това, като във всяко училище, трябва да положим усилия. Поради определени причини, тоди процес става изключително наложител И тези усилия се полагат ежедневно, ежеминутно, във всяка ситуация, в която попадаме (дори сами със себе си, като пиене на кафе, примерно). Енергията на ЖП иска да бъде живяна от нас, почувствана, да ѝ обърнем внимание. Но тя не ни е присъща и нас ни е страх, да ѝ се доверим. Реално, тя ни придружава още от раждането ни, но тя живее в  нас във вид на желания, копнежи, обстоятелства, събития, които ни се случват „случайно”. И това има своя смисъл – така душата ни иска да ни напомни, че иска тази енергия да бъде част от нашия живот, всеки миг, на всяко място. Но ние се страхуваме да тръгнем по този път, защото той ни е непознат като начин на живот, като мотив за действие. И тук идва ролята на Вярата (не религията) – да повярваме, че щом изпитваме определени желания, щом копнеем за нещо, щом попадамае в дадени обстоятелства, значи има „Нещо”, има Причина за това.  И ако ние се доверим и рискуваме, резултатите вече са съвсем други – животът ни се променя, приоритетите ни се променят. Много често се случва така, че нещо, което преди това сме искали да направим (нещо, което е било диктувано от нашето „Аз съм” или някакви обществени модели, норми, представи, моди) изчезва, ние вече не му обръщаме внимание, стопява се. А с това изчезва и болката, че не можем да го имаме, изчезва вината, че не можем да го постигнем, изчезва напрежението от неудовлетвореността. Но идва осъзнатата пълнота, спокойствието. Започваме да преминаваме през предизвикателствата на живота ни, разбирайки защо дадено нещо ни се случва, защо срещаме определени хора. И имаме насока за действие, знаем, че ако постъпим съгласно нашия Жизнен път, нещата ще са наред.

Енергията на Жизнения път е най-важната в живота ни. Тя е Царя/Президента, тя ръководи. На нея е подчинено цялото ни съществуване. И ако ние осъзнато, с желание започнем да я живеем, да ѝ отредим почетното място, тя ще ни възнагради – душата ни ще е щастлива. Не е необходимо да чакаме някакви специални моменти и събития, за да направим това. Тя иска да бъде част от нас всеки един момент, затова – опитвайте да я живеете постоянно, обръщайте внимание на всичко в живота ви, до най-малките случки и опитвайте да действате в тях в унисон с Жизнения ви път. И това ще ви донесе Щастието. Не пълната банкова сметка, перфектната връзка, перфектната работа. А Щастието – онова състояние, при което сърцето ни е спокойно, доволно.

За посланието на отделните цифри може да прочетете тук